Ungaria acuza planul de reorganizare: Problema de viata si moarte pentru maghiari

17 iun.

NU SE MAI POATE!!!

Eu stiu ca la trecerea dinspre Ungaria catre Romania nu exista nici macar un indiciu ca ar incepe alta tara ci,doar o placuta cu 500 m inainte de granita pe care scrie Arad;si,mai stiu si ca in toata Ungaria te poti pierde „linistit” ca nu te ajuta nici ala necuratul sa-ti gasesti drumul spre casa (tara) atunci cand isi dau seama ca esti roman si,pur si simplu,iti intorc spatele,considerand o binecuvantare sansa de a gasi,asa cum am patit eu,un cuplu mixt -el roman,ea unguroaica vorbitoare de limba maghiara- care m-a ajutat sa nu mai ratacesc aiurea pe drumurile Ungariei dar,totusi,nu se gaseste nimeni sa le spuna acestor indivizi ca ne desparte o frontiera si ca NU au niciun drept sa se implice in treburile interne ale altei tari???

7 răspunsuri sa “Ungaria acuza planul de reorganizare: Problema de viata si moarte pentru maghiari”

 1. Roland Olah iulie 9, 2011 la 7:01 pm #

  Daca te mai documentezi un pic, o sa afli, ca tara „mama” are dreptul sa se implice in treburile intrene a unei tari, unde exista o minoritate nationala 😀 dar totusi e vina guvernul lui basescu,dar mai ales el, sub guvernarea lui imagine externa tarii a ajuns sub 0 ( http://youtu.be/8REEyvNvXms )

  • Andreea Soare iulie 11, 2011 la 11:45 pm #

   Tara mama sa-si sprijine minoritatea in cauza..inclusiv financiar daca doreste,nu sa se amestece in treburile de organizare administrativ-teritoriala ale unui alt stat. Si, slava Domnului, ca tara vecina a depasit cu mult limitele…Si, nu doar in aceasta privinta.

   • Roland Olah iulie 14, 2011 la 2:47 pm #

    Ai dreptate, dar sub pretextul ca isi apara minoritatea se implica in treburile interne. Dar vina este a celor care au nevoie de UDMR pentru majoritate si asftel minoritatea are mai multe drepturi..:)

   • Andreea Soare iulie 15, 2011 la 8:31 pm #

    Din pacate, vina e a intregii clase politice. Toti , de la dreapta la stanga, nu mai stiu cum sa-i traga in barca lor cand ar trebui doar sa se descotoroseasca de astfel de indivizi. Dar, asa-i cand toata lumea se bate in numele interesului de partid si, nicidecum cel national.

  • Andreea Soare iulie 11, 2011 la 11:49 pm #

   Referitor la vina cui este…ce sa mai comentam ?…Doar constatam 🙂

   • Roland Olah iulie 14, 2011 la 2:48 pm #

    degeaba constatam daca nu facem nimic:-)

   • Andreea Soare iulie 15, 2011 la 8:25 pm #

    Corect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: