Mea culpa pentru ca sunt roman si traiesc in tara mea

20 mart.

Adresez o intrebare Presedintelui PNL Sf.GHeorghe, al carui nume nu-l cunosc,in urma declaratiei sale „cuvenite” , facuta pe profilul sau de Facebook.

Pe aceasta cale,rog cunoscatorii sa ne spuna si numele acestui distins domn, mai ales ca este Presedintele unui partid aflat la guvernare si cred ca electoratul sau este indreptatit sa beneficieze de toate informatiile pt. a vota in cunostinta de cauza.

Asadar, Dle Presedinte PNL de Sf.Gheorghe, va intreb concret :este cumva ILEGALA intonarea Imnului National, arborarea Drapelului Romaniei sau purtarea vreunui insemn/simbol si/sau obiect vestimentar cu tricolorul in Romania? Exista vreo lege care interzice astfel de lucruri sau impune anumite restrictii in anumite zile si/sau imprejurari? Pt ca vorbiti de „vinovati” care „ar trebui sa plateasca”. As vrea sa stiu, in conditiile legii, dupa interpretarea domniei voastre, de ce se fac vinovate persoanele care indraznesc sa comita astfel de infractiuni (?) si ce pedepse prevede LEGEA ?Si, subliniez,LEGEA.. Dincolo de eventualele posibile sentamentalisme si sensibilitati politice sau de oricare alta natura.

Eleva admonestata pentru ca purta o bentita tricolora pe motiv ca „strica imaginea scolii”,amenintata cu moartea (?),Imnul National si drapelul Romaniei catalogate ca o „provocare la adresa maghiarilor”,manifest anti tot ce presupune Romania, romanesc, romanism, spanzurarea in piata publica a unui simbol national, condamnarea Trianon-ului , in mod public, defilarea „Garzii Maghiare” pe strazile Romaniei, amenintare-santaj (?) din partea unui lider UDMR-reprezentant al STATULUI ROMAN in teritoriu- cu privire la o posibila transformare a unor judete romanesti intr-un nou Kosovo daca nu se acorda autonomie teritoriala pe criterii etnice,arborarea unui drapel secuiesc(?) pe o serie de institutii publice (Primarii) desi acest lucru a fost declarat ilegal.Cu ocazia aceasta, tin sa-i aduc la cunostinta Dlui Valeriu Zgonea, ca acest drapel nu poate intra in categoria emblemelor judetene, intrucat el reprezinta un simbol ETNIC si, nicidecum, un blazon judetean deci, nu e cazul, zic eu, sa le confundam.
In calitate de cetatean roman al unei tari membre UE, o tara semnatara a unei serii de Tratate, Conventii si Protocoale Internationale,in calitate de cetatean european cu drepturi ce trebuie respectate si, nu in ultimul rand, in calitate de om de buna-credinta, vreau sa cred ca nu s-a mutat Kosovo in Ardeal deja, fara stirea noastra si ca nu suntem in situatia ca cetatenii romani de etnie romana care traiesc in propria lor tara sa ceara protectie internationala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: