„Ardealul – trecut si viitor”

16 mart.

„DIKTATUL DE LA BRUXELLES VA FI ÎN ANUL 2014 ?!”

„În anul 2013, românii se pregatesc sa sarbatoreasca 95 de ani de la Marea Unire de la Alba-Iulia, de la înfaptuirea României Mari.
Ungaria si ungurii de pretutindeni, mai ales cei care sunt cetateni ai Statului Român, actioneaza uniti pentru ca aceasta sa fie ultima mare sarbatoare româneasca în Ardeal si pentru pregatirea argumentelor credibile care sa stea la baza Diktatului de la Bruxelles, pe care spera sa-l obtina în anul 2014.
Marea majoritate a ungurilor din Ungaria si de pretutindeni au primit gratuit cartea “Ardealul-trecut si viitor”, scrisa de catre Endre Bajksy-Zsilinszky (deputat în Parlamentul Ungariei, în timpul regentei lui Horthy), publicata în anul 1944 în Elvetia, în limba engleza, carte care a fost tradusa de presedintele Republicii Ungaria, Arpad Göncz, în anul 1991, fiind tiparita la Budapesta, cu sprijinul Ministerului Culturii. Presedintele Ungariei a recomandat astfel cartea: “Destinata sa ajunga în mâinile tuturor ungurilor cu simtul raspunderii, volumul este, în zilele noastre, o lectura recomandata întregului popor.” Cartea este scrisa împotriva Poporului Român si Statului National Unitar Român. Ea reflecta ambitiile imperialiste ale Ungariei si nazuintele hungarismului, precum si sentimentele de ura si dispret fata de români. În “Introducere” la cartea “Ardealul-trecut si viitor”, presedintele Ungariei a scris urmatoarele:
-“Pretentia românilor asupra Ardealului poate fi sustinuta doar de un singur argument: numarul mai mare al populatiei, mai exact de majoritatea etniei române.”
-“Problema ardeleana o putem rezolva odata pentru totdeauna în mod corespunzator”, adica prin cresterea artificiala a numarului ungurilor din Ardeal, ca urmare a acordarii cetateniei ungare la românii get-beget, de pe tot cuprinsul României.
Cartea talmacita de Arpad Göncz cuprinde programul agresiv, revizionist si razboinic al Ungariei. Presedintele Arpad Göncz prezinta proiectele Ungariei cu privire la destinul Ardealului, proiecte de o importanta primordiala pentru unguri. Din cartea “Ardealul-trecut si viitor” prezentam câteva fragmente edificatoare:
-“Crearea României Mari s-a facut sub conducerea lui Ion Bratianu, un escroc international de mare talent”… prin “acceptarea principiului etnic.” (pag.82)
-“În ceea ce priveste Ardealul, exista o singura alternativa: natiunea ungara-înainte si dupa Tratatul de la Trianon – tine în modul cel mai ferm la dreptul ei de proprietate asupra întregului Ardeal. Nu va exista niciodata o generatie de unguri dispusa sa renunte la acest sfânt drept istoric. Natiunea ungara este gata ca în orice clipa sa ia arma în mâna pentru a-si exercita acest drept, sacrificându-si chiar viata în lupta, fiindca fara Ardeal nu poate sa existe un stat ungar, nicio misiune ungara si nici viata ungureasca.” (pag.86)
-“Daca majoritatea româneasca din Ardeal si-ar impune cu forta vointa în cadrul autonomiei ardelene, va trebui sa se recurga la mijloace artificiale pentru a zadarnici dominatia majoritatii românesti.” (pag.101-102)
-“Într-o singura problema nu putem face concesii: Ardealul în întregimea lui – ca o unitate intangibila – trebuie repus sub stapânirea Sfintei Coroane Ungare.” (pag.110)
Parintele Arsenie Boca spunea: “Ungurii vor mai mult decât Ardealul.” Se stie ca, Ungaria actioneaza pentru rapirea unor teritorii din Slovacia, Serbia si Ucraina. Aceste trei tari au raspuns cu fermitate la pretentiile si programele revizioniste ale Ungariei. Singura tara unde iredentismul unguresc zburda în voie este România.
Multi dintre conducatorii partidelor politice românesti si dintre manipulatorii de opinie se fac ca nu înteleg de ce, în luna februarie a.c., a început asa-zisul “razboi al steagurilor” între Ungaria si România. Este vorba despre asa-zisul steag secuiesc, “fabricat” de unguri si amplasat ilegal, tot de catre maghiari, pe institutiile Statului Român, din judetele Covasna, Harghita si Mures, precum si pe o primarie a unui district din Budapesta.
Conform Legii nr.282 din 24 octombrie 2007 pentru ratificarea Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritate, publicata în Monitorul Oficial al României nr.752 din 6 noiembrie 2007, la art.2 sunt înscrise urmatoarele 20 de limbi minoritare folosite pe teritoriul României: limba albaneza; limba armeana; limba bulgara; limba ceha; limba croata; limba germana; limba greaca; limba italiana; limba idis; limba macedoneana; limba maghiara; limba poloneza; limba romani; limba rusa; limba ruteana; limba sârba; limba slovaca; limba tatara; limba turca; limba ucrainiana.” La art. 3 din Legea nr.282/2007 se precizeaza ca: “În întelesul prezentei legi, limbile minoritare sau regionale sunt limbile minoritatile nationale.” Este evident ca, legal si faptic nu exista limba secuiasca si nici minoritate secuiasca în România ! La dezbaterea proiectului acestei legi în Senatul României, în luna octombrie 2007, din partea Partidului România Mare am depus si sustinut un amendament prin care am propus sa fie înscrisa si limba secuiasca si minoritatea secuilor în textul final al legii. Atunci, liderii U.D.M.R. au declarat în Senat ca în România nu exista secui si nici minoritate secuiasca ! Dupa colonizarea secuilor în Ardeal, în secolul XII în partile Bihorului si Târnavelor, iar în secolul XIII în interiorul curburii Carpatilor, ei au adoptat pe steagul lor trei simboluri heraldice preluate de la geto-daci, respectiv: soarele, semiluna si lupul dacic. Ungurii, fara sa aiba niciun mandat din partea secuilor, au “fabricat” în numele lor un asa-zis steag secuiesc, de pe care au eliminat lupul dacic, semn al continuitatii geto-dacilor si românilor în Gradina Maicii Domnului. Aceasta cârpa ungureasca au amplasat-o ilegal pe unele institutii publice din judetele Covasna, Harghita si Mures. Nimeni nu-i întreaba pe unguri de ce nu au facut tentative si pentru alte asa-zise tinuturi secuiesti în Bihor si pe Târnave.
La recensamintele populatiei din anul 2002 si 2011 s-au declarat secui sub 500 de persoane, respectiv sub 300. Numai niste nebuni cu acte în regula ar putea sa creada ca 300 de secui, de toate vârstele, ar fi în stare sa înfiinteze un asa-zis tinut secuiesc, cu parlament si guvern propriu, cu armata, politie si jandarmerie, cu justitie proprie, cu administratii locale proprii în judetele Covasna, Harghita si Mures, cu ambasade proprii.
Pentru a fi întelese mai usor obiectivele si actiunile Ungariei si iredentismului maghiar din anul 2013 si 2014 trebuie reamintite, cel putin, urmatoarele evenimente istorice:
1.În timpul Revolutiei de la 1848–1849, revolutionarii unguri si Ungaria au avut ca obiectiv prioritar anexarea Ardealului. Atunci, criminalii si teroristii unguri au ucis peste 40.000 de români si au incendiat 300 de sate românesti, cu tot cu biserici si manastiri.
2.Marea Unire de la Alba-Iulia, de la 1 Decembrie 1918, nu a fost recunoscuta niciodata de catre Ungaria si organizatiile etnicilor unguri din România. Ungaria si ungurii de pretutindeni nu recunosc Unirea si nici documentele adoptate la Alba-Iulia. Insultând inteligenta românilor, ungurii si cozile de topor românesti se agata de unele texte din Declaratia de la Alba-Iulia care s-a aplicat minoritatilor etnice din România, celor care au recunoscut România Mare.
3.În anul 1919, Ungaria cu sprijinul Uniunii Sovietice a început un razboi împotriva României pentru a ocupa Ardealul. Atunci, Armata Româna a câstigat razboiul si a ocupat Budapesta, în 4 august 1919.
4.La 30 august 1940, cu sprijinul Germaniei si Italiei fasciste, prin Diktatul de la Viena, Ungaria a obtinut o parte din Ardealul de Nord-Vest. În perioada septembrie 1940-octombrie 1944, armata amiralului fara flota Horthy Miklos, sprijinita de localnicii unguri, a savârsit numeroase atrocitati împotriva românilor si evreilor (în zeci de localitati) si a trimis în lagarele de exterminare din Germania peste 157.000 de evrei. Pâna acum, Ungaria a cerut scuze publice Israelului si Slovaciei pentru crimele savârsite în timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, împotriva evreilor si slovacilor, angajându-se sa plateasca despagubiri. Niciodata, Ungaria nu a recunoscut antrocitatile savârsite împotriva românilor si nu a cerut scuze publice României si Poporului Român !
5.Dupa 21 decembrie 1989 au început atrocitatile savârsite de unguri împotriva românilor în judetele Covasna, Harghita si Mures. În paralel, a continuat separatismul pe criterii etnice (mai ales în scoli) si alungarea a zeci de mii de români din cele trei judete. Adevarul istoric se regaseste în Raportul HAR-COV al Parlamentului României, din anul 1991, pentru care s-a primit interdictie de a fi dezbatut si aprobat la Bucuresti.
6.În martie 1990, la Târgu–Mures, Ungaria împreuna cu numeroasele organizatii ale etnicilor unguri din România au încercat, în forta, sa rupa Ardealul din Vatra Stramoseasca multimilenara. Este meritul Uniunii Vatra Româneasca si al românilor din judetul Mures ca au reusit sa zadarniceasca aceasta noua actiune revizionista a Ungariei. Atunci, bestiile unguresti au folosit împotriva românilor un arsenal bogat si diversificat format din: lanturi, rangi de fier, bâte, sule, cutite si pungi cu sare pe care au aruncat-o în ochii românilor. Din rândurile românilor au fost mai multi morti si numerosi raniti. Este celebru cazul Eroului Mihaila Cofariu, mutilat pe viata de bestiile unguresti. Statul Român a uitat de urmasii celor omorâti de unguri la Târgu-Mures si de cei raniti de criminalii unguri, care nu zac în puscarie. Mai multi dintre criminalii de la Târgu-Mures, din acel martie negru, au fugit în Ungaria.
7.În perioada 1992-2012, în Camera Deputatilor, conform art.62, alin.2 din Constitutia României, nu a existat niciun deputat din partea minoritatii secuiesti, deoarece aceasta nu exista legal în tara noastra.
8.Asa-zisul steag secuiesc este de fapt o cârpa ungureasca, de pe care a fost înlaturat lupul dacic care confirma continuitatea geto-dacica si româneasca în Ardeal, în vatra vechii Europe. Ministrul de Interne, domnul Radu Stroe si ministrul Apararii Nationale, domnul Mircea Dusa, au declarat public la televiziune, în ziua de 10 februarie a.c., ca pretinsul steag secuiesc este ilegal, iar amplasarea lui pe institutiile publice din România încalca dispozitiile legale cuprinse în Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelelor pe teritoriul României. În realitate adevaratul steag secuiesc a ramas un obiect de muzeu. Secuii au avut o origine turco-avara si au fost deznationalizati de catre unguri. Asa-zisul steag secuiesc, inventat si finantat de la Budapesta, este un simbol al statalitatii Ungariei. El semnifica, acolo unde este arborat sau purtat la manifestari publice, apartenenta acelui teritoriu la Ungaria.
Poporul Român, crestin ortodox, iarta dar nu uita atrocitatile savârsite de unguri !

Sunt cunoscute, românilor, mai ales locuitorilor din Ardeal, megalomania ungureasca, sentimentele ungurilor de dominatie, dusmanie si dispret fata de români. Aroganta si obraznicia ungurilor a dat, din nou, în clocot, în februarie a.c. De ce ? Unii neajutorati mintal care apar la emisiuni televizate, în loc sa stea la balamuc, sustin ca declaratiile antiromânesti ale oficialitatilor de la Budapesta, ale ambasadorului Ungariei la Bucuresti si ale liderilor ungurilor din România au legatura cu viitoarele alegeri din tara vecina si neprietena care vor avea loc în anul 2014 sau 2050. Cu totii mint de îngheata apele, dar sunt bine platiti ca avocati ai ungurilor. Din pacate, Iuda are multi urmasi în România.
Care este adevarul ? Conducatorii Ungariei si ai etnicilor unguri din România sunt convinsi ca au ajuns foarte aproape de momentul dezmembrarii teritoriale a României si al anexarii Ardealului, în mod pasnic, printr-un nou Diktat, de data aceasta de la Bruxelles. Cum ? Prin obtinerea, prin mijloace artificiale (cum i-a învatat fostul presedinte Arpad Göncz, al Ungariei) a unei majoritati unguresti în Ardeal si prin dobândirea a peste 50% din proprietatile imobiliare aflate în Gradina sau Cetatea Domnului (Ardeal) pe calea retocedarilor în natura (foarte multe bazate pe acte false) si a cumpararilor de terenuri agricole si paduri. La toate acestea se adauga apropiata votare în Camera Deputatilor a modificarilor si completarilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003 (votata în unanimitate în Senat, la 27 octombrie 2009), în baza careia titularii licentelor de exploatare a bogatiilor naturale (din care, în Ardeal peste 80% au fost date la unguri) îi vor expropria pe români printr-o procedura diabolica si extrem de rapida, inclusiv prin intermediul instantelor judecatoresti. Încrederea ungurilor în obtinerea autonomiei teritoriale a Ardealului a fost sporita prin includerea de catre Guvernul Ponta II, printre prioritatile legislative, a proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale. Acest statut, sustin liderii U.D.M.R., va facilita autonomia teritoriala a Ardealului.
Se stie ca, Ungaria are un interes major pentru ca România sa nu intre nici în anul 2013 în spatiul Schengen si actioneaza în aceasta directie, cu sprijinul Olandei, Finlandei si Germaniei. Ca urmare, românii get-beget accepta acordarea, cu multa generozitate si în mod gratuit, a cetateniei si pasaportului din partea Ungariei, fara sa cunoasca limba ungara, Constitutia si imnul, istoria si geografia acestei tari. Pe cale de consecinta, românii care obtin si cetatenia Ungariei se pot angaja usor în toate tarile Uniunii Europene, fara niciun fel de restrictii. Mai nou, pensionarii români get-beget care cer si obtin cetatenia ungara beneficiaza de pensie din partea Ungariei, pensie care este de doua, trei ori mai mare decât pensia din România, la care sunt obligati sa renunte. Pe surse, s-a aflat ca sunt peste 2,5 milioane de cetateni români care au obtinut dubla cetatenie în Ungaria. Zilnic se duc în Ungaria mii de români, în cele 920 de localitati, pentru a dobândi cetatenia acestei tari si pasaportul unguresc. Actiunea diabolica de acordare a cetateniei ungare pentru românii get-beget constituie un precedent foarte periculos pentru Uniunea Europeana, dar pentru Guvernul Ungariei este prioritatea numarul unu. Pâna în toamna anului 2014 se actioneaza pentru acordarea cetateniei ungare pentru cel putin înca doua milioane de români. Apoi, Ungaria va solicita organismelor europene de la Bruxelles sa constate, pe baza de acte de identitate si pasapoarte, ca în Ardeal sunt 4-5 milioane de cetateni unguri. Apoi cer autonomia teritoriala a acestei provincii istorice românesti, prin aplicarea principiului autodeterminarii popoarelor.
Asa-zisul razboi al steagurilor, din luna februarie a.c., declansat de Guvernul de la Budapesta face parte din programul Ungariei de internationalizare a problemei Ardealului, cu scop final anexarea la Ungaria a acestui Sfânt Pamânt Românesc. Orice român, cu mintea limpede, realizeaza ca exista o legatura artificiala între Ungaria si asa-zisul steag secuiesc, “fabricat” si purtat de unguri.
În acest context, nu trebuie uitat faptul ca în majoritatea localitatilor din Covasna, Harghita si Mures au fost organizate ilegal referendumuri locale vizând obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice. Toate documentele referitoare la aceste referendumuri locale au fost depuse la organismele europene de la Bruxelles.
Presedintele României Traian Basescu, primii-ministrii (Boc, Ungureanu si Ponta), presedintii Senatului (Geoana, Filip si Antonescu) si Camerei Deputatilor (Anastase si Zgonea) au fost informati, de nenumarate ori, de catre Serviciul Român de Informatii (S.R.I.) si Serviciul de Informatii Externe (S.I.E.) despre toate actiunile Ungariei vizând pregatirea Diktatului de la Bruxelles. De ce nu au actionat pentru dezbaterea lor în Parlament, pentru mediatizarea si contracarea lor ? Nimeni nu-i întreaba si nici ei nu abordeaza aceasta tema !
Având în vedere pericolul iminent al Diktatului de la Bruxelles, pregatit diabolic de Ungaria, iredentismul maghiar si organizatiile ungurilor din România, este necesar ca Parlamentul, Presedintele si Guvernul tarii noastre sa hotarasca, de urgenta, urmatoarele:
1.Pâna la intrarea României în spatiul Schengen, se suspenda aplicarea legii din Ungaria privind acordarea dublei cetatenii pentru cetatenii români.
2.Suspendarea, pentru doi ani, a aplicarii legislatiei referitoare la restituirile în natura si verificarea legalitatii tuturor restituirilor facute în perioada post-decembrista pentru unguri, atât pentru persoanele fizice cât si persoanele juridice, mai ales bisericile unguresti si Statusul romano-catolic.
3.Respingerea în Camera Deputatilor a modificarilor si completarilor la Legea minelor, Legea nr.85/2003, pentru a stopa exproprierea românilor de catre titularii unguri ai licentelor de exploatare a bogatiilor naturale ale Poporului Român.
4.Convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (C.S.A.T.) pentru a decide modalitatile de stopare a actiunilor Ungariei vizând pregatirea argumentelor pentru Diktatul de la Bruxelles, din anul 2014.
5.Adresarea unui mesaj Parlamentului României de catre Presedintele tarii pe tema situatiei din Ardeal si a actiunilor extrem de periculoase ale Ungariei. Pâna acum, Presedintele Basescu i-a sugerat premierului Ungariei, Viktor Orban, sa fie mai atent si sa actioneze mai usor cu pianul pe trepte.
6.Se amâna cu doi ani discutarea si adoptarea legilor privind regionalizarea României si revizuirea Constitutiei. În fata pericolului unguresc, românii au nevoie de unire si nu de dezbinare.
7.Interzicerea vânzarii pamântului românesc la straini.

În fata uriasului pericol unguresc, pe lânga unirea românilor, indiferent de optiunile politice si judetele în care locuiesc sau tarile în care muncesc, se impune extinderea poruncii marelui patriot Radu Gyr: Ridica-te Gheorghe ! Ridica-te Ioane ! Ridica-te Vasile ! Ridica-te Mihai ! Scoala-te,Traian ! Scoala-te, Victor ! „
 

15 răspunsuri sa “„Ardealul – trecut si viitor””

 1. Nauru wycieczki martie 17, 2013 la 6:07 am #

  Hello, i think that i saw you visited my blog thus i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 2. Nauru wycieczki martie 21, 2013 la 5:25 am #

  It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read even more things about it!

  • Andreea Soare martie 21, 2013 la 4:15 pm #

   Hello and thank you. I’ll be reading with much interest your advices and suggestions 🙂 Thanks again for support 🙂

 3. tie dye shirts aprilie 4, 2013 la 7:41 pm #

  Wow! Thank you! I constantly wanted to write on my blog something like that. Can I implement a fragment of your post to my site?

 4. reverse phone lookup iulie 2, 2013 la 3:43 pm #

  Now we know who the ssebnile one is here.

  Great post!

 5. dojrzałe iulie 4, 2013 la 3:09 pm #

  dojrzałe Maja była trochę zazdrosna o swoją rok młodszą kuzynkę, bo była od momentu niej brzydsza
  natomiast kiedy szły gdzieś całkowicie, to mężczyźni w większości wypadków ją ignorowali skupiając całą
  uwagę na Zosi. Nie była brzydka, jakkolwiek nie umywała się do przyjaciółki, istnej piękności o idealnej figurze.
  Sama była niższa zaś pulchniejsza od czasu niej.
  Miała brązowe kłaki nie sięgające nawet do ramion.

  Zobacz sam: dojrzałe.

  • Andreea Soare iulie 5, 2013 la 6:09 am #

   Sorry but I really don’t get a single word of what you are saying so, most probably this must be a spam…or not :)))

 6. Odchudzanie iulie 4, 2013 la 5:58 pm #

  great put up, very informative. I wonder why the opposite specialists of
  this sector do not understand this. You must continue your writing.
  I am sure, you have a great readers’ base already!

 7. tabletki przeczyszczające na odchudzanie iulie 4, 2013 la 6:53 pm #

  Great weblog here! Also your website rather a lot up fast! What host are you using?
  Can I get your associate hyperlink in your host? I wish
  my site loaded up as fast as yours lol

  • Andreea Soare iulie 5, 2013 la 6:12 am #

   Well, you can do whatever you want lol I’m really bad with this stuff myself 🙂

 8. where to buy a giraffe iulie 8, 2013 la 4:09 pm #

  Great blog you’ve got here.. It’s difficult to find high quality writing like yours these days. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 9. pozyczki ianuarie 2, 2014 la 3:38 am #

  Excellent blog here! And may all your days be merry and bright and may your Christmas be white! Merry Christmas!!

 10. Scottie februarie 20, 2015 la 12:59 pm #

  Extremely good day, this is the truly superb web-site, I have plummeting in adore studying many on the posts and threads contained after the location, sustain the wonderful do the job as well as hope to learn a lot more exciting posts from time to come.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: