„De ce sa n-avem si noi” …Referendum-ul nostru ?!

28 iul.

    Ca poti cadea in capcanele manipulatorilor iscusiti-desi, ai nostri-s, de regula, de-a dreptul ordinari-ca mai ai o ratacire de moment, ca nu pricepi,  ca n-ai fost atent, pot sa inteleg.Da’ ca sa te-arunci ca boul, odata cu capul, la gramada cu restul cirezii, asta e peste puterea mea de intelegere.

Pai, cine a zis ca referendum-ul in sine nu ar fi un act democratic? A zis careva asa ceva? Problema e cum s-a ajuns la organizarea acestui referendum, cine, ce si, mai ales, cum a provocat acest referendum? Aici e buba.. S-au aflat la origine taierile pensiilor si salariilor de catre regimul Basescian? Ca peste tot se repeta asta la infinit.Pai, va zic eu ca putea Basescu sa ne taie si capul si nu aveam vreo putere daca nu se napusteau  vulturii „rosii” peste ulii „portocalii” , in Parlament.Sa ne fie clar ca, fara aceasta actiune, faceau toti ceva pe drepturile noastre, pe apararea democratiei, pe opinia liber-exprimata, asa cum au facut si-n urma referendum-ului din 2009.Or’ ala a fost mai putin…democratic?!

Mai departe. Cum au reusit USL-istii sa rastoarne caruta PDL-ista?Prin votul majoritatii parlamentare.Corect? Si, cum s-a format aceasta noua majoritate parlamentara? Pai, nu cumva odata cu trecerea, in tabara adversa, a unor PDL-ei, a UDMR-eilor nostri dragi, a UNPR-eilor si ce alte minoritati se mai aflau pe-acolo,atunci cand au vazut domniile lor ca riscau sa ramana fara ciolanel, intrucat, la alegeri, balanta inclina net in favoarea USL ? Pai, nu se presupune ca ne-am saturat, pana peste urechi, de alianta monstruoasa care ne-a adus in pragul disperarii, pe care o uram de moarte si de ai carei membri dorim sa se aleaga praful? Ori, acum, ce facem? Dupa ce s-au imbuibat de pe vii si de pe morti, ii lasam sa se puna la adapost in barca USL? Adica, Maria, hoata cea nepedepsita, a devenit negustor cinstit fiindca si-a schimbat palaria?

Si,totusi…revenind. Ca am si eu o obsesie. Care e articolul ala din Constitutie pe care l-a incalcat Basescu? Ca vad ca toti se bat cu pumnul in piept cat sunt ei de aparatori ai statului de drept si-ai sfintei Constitutii. Ca zici ca, brusc, e mai presus chiar si de  Biblia pe care a jurat, din ’90 incoace, o armata de atei.

Deci, care fu pardalnicul ala de articol, paragraf, alineat din Constitutie ce fu incalcat si care a dus la Rezolutia de Suspendare a Presedintelui, la votul din Parlament si, ulterior, la necesitatea organizarii acestui Referendum…democratic? Taierile de pensii, de salarii, de alocatii, de indemnizatii, legea eutanasierii si alte nenorociri cu consecinte criminale, le-am inteles.Dar, din pacate, toate aceste drame nu tin loc de lege si,nici suferinta oamenilor nu poate inlocui procedura legala de urmat.. Si-atunci, cum ramane cu articolul? Vreau sa-l vaz si, bag seama,nimeni nu stie unde sta ascuns.. Ori o avea Constitutia vreo erata nepublicata ???

Pe ce baza legala s-a intocmit rezolutia de suspendare adoptata de Parlament? Cum adica, nu exista asa ceva? Pai, daca nu exista iar facem Constitutia pres ?

Adica, ne declaram aparatorii Constitutiei la care, cu 3 luni inainte de alegeri, brusc, ne uitam mai ceva ca la o icoana dar vrem sa ne atingem scopul tot prin mijloace neconstitutionale ? Pe principiul: voi ati furat destul! Acum a venit si vremea noastra. Sa furam. Din nou. Ca romanul…nu iarta. Dar…uita !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: