Am dreptul sa aleg si am ales sa spun NU !

4 dec.

Aceasta este o scrisoare deschisa pe care o voi inainta Presedintiei, Guvernului si Parlamentului Romaniei. Oricine doreste sa mi se alature in demersul meu, este bine venit. Oricine doreste sa ma critice este liber. Sa se abtina. 🙂 Sau, sa-si iroseasca energia, injurandu-ma. In gand. Multumesc anticipat ambelor „tabere” !Nu am pretentia ca pot schimba lumea sau sensibiliza clasa politica romaneasca insa, nici nu pot fi total lipsita de reactie.

________

In calitate de cetatean al unui stat democratic, asa cum se vrea Romania si cum sta scris in Constitutie, solicit autoritatilor romane o consultare populara pe tema reimpartirii administrativ-teritoriale, prin organizarea unui referendum national.
O serie de sondaje de opinie si o multitudine de comentarii au relevat faptul ca majoritatea romanilor nu agreeaza nici macar ideea de reorganizare, pe care o considera departe de a fi o prioritate a momentului, cu atat mai putin in varianta propusa de UDMR.Dupa parerea mea, este inadmisibil ca reprezentatii unei minoritati etnice sa hotarasca soarta tuturor romanilor, propunand o solutie inacceptabila, unei probleme de interes national.
Domnule Presedinte, Doamnelor si Domnilor Ministri, Doamnelor si Domnilor Parlamentari, prin aceasta scrisoare, ce se doreste o incercare de responsabilizare a tuturor oamenilor politici, va solicit sa dati posibilitatea cetatenilor romani de a se pronunta, prin vot liber, in privinta acestei reorganizari administrativ-teritoriale. Este sansa dumneavoastra de a demonstra si prin fapte, ca interesul national nu reprezinta doar o sintagma golita de continut, aflata pe buzele tuturor politicienilor romani doar la fiecare 4-5 ani, in campaniile electorale. A venit momentul sa realizati ca noi, cetatenii, reprezentam mai mult decat o stampila pe un buletin de vot sau o cifra pe o lista de taxe si impozite si nu cred ca are cineva dreptul – fie el si doar moral- de-a ne imparti dupa bunul-plac,in anumite situatii dupa evidente criterii etnice si nu de dezvoltare, pe motiv ca ar fi o conditie sine-qua-non pentru o mai buna absortie a fondurilor europene.
Romania este un stat national unitar, astfel incat, o eventuala reorganizare teritoriala ne priveste pe toti cetatenii, in ansamblu si in mod egal si nu se adreseaza exclusiv unor comunitati locale. In acest sens, solicit respectuos organizarea unui referendum national.

Cu stima,
A.Soare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: