„Vocea Romaniei”, intre radionovela on-line si escrocherie (?)…

5 sept.

Faptul ca pe net circula tot tot felul de indivizi dubiosi si chiar periculosi nu mai e un secret pentru nimeni; insa, cand cineva isi creeaza o anumita identitate-dupa toate probabilitatile falsa- incepe a „colecta” prieteni carora le-ndruga N povesti – ca fi lucrat in fosta Securitate, ca traieste la Berna, ca are probleme de sanatate si vine-n Romania pentru o operatie dificila- individul se infiltreaza in tot felul de grupuri, inclusiv politice ( de preferinta cu un numar insemnat de membri) unde isi anunta, in mare pompa, aparitia unui post de radio on-line, proiect ce, spune el, a necesitat o munca sustinuta de cativa ani si-o investitie, probabil, pe masura, un radio ce isi propune sa revolutioneze tot ce-nseamna mass-media romaneasca post-decembrista, unde libertatea de expresie si transparenta vor fi garantate mai ceva decat in Constitutie, informarea corecta a cetateanului fiind una din preocuparile majore ale ale colectivului ( de-altfel, invizibil) al postului „Vocea Romaniei”iar, in final nu se-ntampla nimic, cred ca lucrurile incep sa devina destul de grave.

In momentul in care individul, pe numele lui de „scena” Alfred Rossenberg, creeaza un eveniment-facebook unde-si anunta emisiunea de debut ce trebuia sa aiba loc pe 1 Septembrie, incepe sa apara si o serie de povesti despre omul Rossemberg, al carui nume real, se pare, este Aurel Popescu, domiciliat, se pare, in Bucuresti, povesti in care cuvintele de ordine sunt: amor, bani, santaj.

Pe 1 Septembrie, emisiunea programata la orele 15:00 nu are loc. Suntem anuntati ca a fost amanata pentru 18:30. Ba, mai mult, cei ce doresc sa  ia cuvantul „in direct” sunt invitati a se inscrie pe skype, adaugand in lista ID-ul „vocearomanieiradio”. Nici la noua ora stabilita nu se intampla nimic. Motivul nu-l cunosc nici astazi. Stiu doar ca la scurt timp dupa ora la care trebuia sa inceapa emisiunea, Rossenberg a iesit „la rampa” cu niste scuze si… alte povesti.

Mai tarziu, am descoperit pe skype un mesaj de salut ce-mi fusese adresat, mesaj pe care, din neatentie, nu-l observasem decat mult mai tarziu cand am si raspuns insa, de partea cealalta s-a asternut tacerea. Cert este ca in aceeasi seara si chiar pe parcursul zilei urmatoare, pe grupul cu acelasi nume, respectiv, „Vocea Romaniei”, s-a iscat o discutie aprinsa, in timpul careia cativa facebook-isti au ridicat cateva serioase semne de intrebare, punandu-l, se pare, pe Rossemberg ( alias Aurel Popescu ? ) intr-o postura mai mult decat incomoda, fapt ce le-adus respectivilor eliminarea  surprinzatoare …sau nu (?!) din grupul cu pricina.

Deoarece intr-una din povestirile legate de trecutul numitului Rossenberg era pomenita o anume Andreea S, am fost invitata sa dau lamuriri, insa, pe alta pagina apartinand altui grup de discutii. Am rasuflat usurata si chiar m-am amuzat  sa constat ca era vorba despre o anume Andreea Schroder, evitand astfel orice confuzie, intre Schroder si Soare neexistand nicio asemanare.

La cateva zile dupa acest incident, incercand sa mai arunc o privire pe pagina grupului „Vocea Romaniei”, constat ca… fusesem eliminata; desi nici macar nu comentasem nimic la adresa radio-ului sau a lui Rossenberg. Aceasta eliminare mi-a intarit convingerea ca fuseseum „filata” iar activitatea mea pe facebook era atent monitorizata.

Ei, si ce?- veti spune, probabil.

Pai, in conditiile in care acest individ ( si eventualii sai complici) si-au permis sa investeasca in reclama facuta acestui site pe un post de televiziune, si-au permis sa investeasca in insusi site-ul respectiv care, dupa spusele unui amic, priceput in materie, ar costa o suma frumusica-Rossenberg insusi afirmand ca radio-ul este rezultat unui efort de cativa ani- la care se-adauga si atitudinea mai mult decat suspecta de debarasare de toti cei care i-ar putea compromite „munca lui onesta”-basca mesajele legate de trecutul lui, mesaje care circula pe internet- sa fie acest Rossenberg, Popescu sau, cum s-o numi el, un bine-voitor care in generozitatatea sa fara margini, din iubire pentru adevar, tara si popor a decis sa ne faca acest cadou numit „Vocea Romaniei” ?

Cine se-ascunde in spatele presonajului Rossenberg si ce urmareste el de fapt?

Nu cumva banii investiti trebuie cumva recuperati, afacerea respectiva urmand chiar sa aduca profit?

Daca suspiciunile mele se confirma, omul nostru, dupa parerea mea, ar cam trebui sa raspunda in fata legii.

 

N.A. Se pare ca reclama tv a fost facuta, de fapt, emisiunii cu acelasi nume, de pe Protv. Asadar, Dl. Rossenberg nu a fost nici macar suficient de inspirat incat sa gasesasca o denumire noua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: