Despre nuntile tiganesti si, nu numai…

8 aug.

Aproape zilnic, buletinele de stiri ne prezinta nunta ca-n povesti a vreunei tinere cu nume parca de telenovela la care, mirii, nasii dar si majoritatea nuntasilor sunt mai stralucitori decat un pom de Craciun, meniurile din cele mai alese , masinile din cele mai luxoase. Un lucru, usor amuzant ce mi-a atras atentia, a fost faptul ca in acel veritabil show-room de la nunta Cassandrei, in toata „herghelia” de lux, singura care facea nota aparte era…masina Politiei, un… modest Logan.

Si-atunci ma-ntreb, daca averile atator cetateni apartinand acestei minoritati etnice reprezinta un izvor nesecat, cum Dumnezeu, la extrema cealalta intalnim atat de multi amarati, saraci lipiti pamantului avand ca unic posibil salvator  Statul?

Si, totodata, ma-ntreb cum de presa straina prezinta doar imagini cu sute si sute de tigani cersetori, infractori sau care, ba mai ocupa in mod abuziv o catedrala, ba isi stabilesc…domiciliul… in satra  la marginea Romei sau Parisului?…

Cu ce se ocupa ei pe-acolo, cam stim. Desigur, veti spune, nu toti. Si, subscriu.Sunt sigura ca exista si tigani de toata isprava. Cunosc eu insami cativa.

Ceea ce nu inteleg este cum de nu ajung si-n Occident imagini cu nenumaratele nunti si cartiere rezidentiale tiganesti unde opulenta si lipsa bunului-gust sunt la ele acasa.

Un răspuns sa “Despre nuntile tiganesti si, nu numai…”

  1. dan august 8, 2011 la 7:42 am #

    acum ceva timp,in italia, au aratat la tv un reportaj cu asa-zisele „satre” si in mijlocul mizeriei de acolo vedeai parcate ferrari,porsche-uri,bmw-uri. Deci opulenta exista si acolo doar ca e ascunsa intre constructii de carton si celofan,mormane de gunoi si copii dezbracati,plini de noroi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: